Arama
Arama Sonuçları
Vali Dallı'dan ev yangınları için önemli uyarı!
KUZKA Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 3.Toplantısı'nda Vali Meftun Dallı, sık sık meydana gelen ev yangınlarının önlenmesi adına Kastamonu halkına uyarıda bulundu. Dallı boş duran evlerin şalterlerinin kapatılmasını istedi. Vali Dallı; "Bu sayede kısmen de olsa yangınların önüne geçebileceğimizi düşünüyorum" dedi.
İstiklal Yolu’nda motor sesleri yükseliyor!
37 Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği, İstiklal Yolu’nun tanıtılmasına katkı sağlayacak.
Kastamonu'yu temsil edecekler
Denizli’de 6-7 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak olan Masterler Atletizm Türkiye Şampiyonası’na İnebolu’dan 3 atlet katılacak.
Kastamonu semalarında şölen
9 Haziran’da İnebolu’dan başlayan “Atatürk ve İstiklal Yolu” Yürüyüşü dün Kastamonu il merkezinde sona erdi
İnebolu'dan Kastamonu'ya 95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü sürüyor
Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" ikinci gününde devam ediyor.
KÜ, mezunlarını hayata uğurladı
Kastamonu Üniversitesi, Emin Baydil Stadyumu'nda mezuniyet töreni düzenleyerek 2023-2024 akademik yılı mezunlarını uğurladı.
Milli Mücadelenin izinde: Başvurular başladı! (BAŞVURU EKRANI)
Bu sene 9-12 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü için başvurular başladı.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Kastamonu'da 'Şerife Bacı'nın İzindeki Türk Kadınları' ödüllendirildi!
'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Şerife Bacı'nın İzinde Türk Kadını' kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada ilk 3 şöyle; Tosya Fen Lisesi'nden Betül Çiftçi, Seydiler İstiklal Yolu ÇPAL'den Ayşegül Kutlu ve Küre ÇPAL'den Yeliz Uçar oldu.
İstiklal Yolu Milli Park Şefliği'ne ilk personel atanacak
Merkezi İnebolu’da bulunan ancak personel ataması yapılmadığı için faaliyete geçmeyen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği’ne 3 personel alımı yapılacak
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
Ekmekci, SABAH Gazetesi'ne konuştu
Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi, Sabah Gazetesine bir takım açıklamalarda bulundu
Ümit Özdağ finali Kastamonu’ya teşekkürle yaptı
İnebolu’dan yola çıkarak Ankara’ya uzanan zafer yürüyüşü tamamlandı. Yürüyüşe katılan Özdağ kapanışı Kastamonu’ya teşekkür ederek yaptı.
Ümit Özdağ Açıksöz Gazetesi'ne konuştu
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Açıksöz Gazetesine özel röportaj verdi. Özdağ'a, İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü ve Kastamonu özelinde bir takım sorular yönelttik.
Ümit Özdağ, yarın Kışla Parkı’nda
Zafer Partisi olarak Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenledikleri İnebolu’dan Ankara’ya kadar sürecek olan İstiklal Yolu Yürüyüşünde bir fiil yürüyen Ümit Özdağ, Kışla Parkı’nda karşılanacak…
‘Menfaat gözetmeksizin var gücümüzle çalıştık’
Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KASİAD) 13’üncü, KASİAD Vakfı’nın ise 3’üncü olağan genel kurulu, İstanbul Ataköy Sheraton Otel toplantı salonunda yapıldı. Genel kurulda söz alarak konuşan belediye başkanlarının ortak temennileri, Kastamonulu iş adamların Kastamonu ve ilçelerine yatırım yapmaları oldu.
İstiklal Yolu, güle oynaya play-offa
Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde (KBBL) mücadele eden İstiklal Yolu GSK, ligde grup aşamasının son maçında Başkent Kartalları takımını mağlup etmeyi başardı.
2022’de projelere 4,3 milyar harcandı
2022 yılındaki kamu hizmetlerinin değerlendirildiği ve 2023 yılı yatırım plan ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Avni Çakır başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Koordinasyon Merkezi Salonu’nda toplantı salonunda düzenlendi.
İstiklal Yolu’ndan Çağdaş Kolejliler’e farklı tarife: 97-57
Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde (KBBL) mücadele eden Kastamonu İstiklal Yolu GSK, sezonun 6. maçında Eskişehir Çağdaş Kolejliler takımını farklı mağlup etmeyi başardı.
‘Şart olsun her şey çok güzel olacak’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii'nde kıldığı Cuma namazı sonrasında Daday’daki açılış programına katılmadan önce Nasrullah Meydanı’nda halk ve esnafla bir araya geldi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmasında; "Her şeyin çok güzel olacağı günlerin arifesinde, güzel Kastamonu'da ne diyorum biliyor musunuz; 'Şart olsun her şey çok güzel olacak" ifadelerine yer verdi. İmamoğlu'nun Kastamonu programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katılım sağladı.
Vali Çakır’dan yurt öğrencilerine konferans
Vali Avni Çakır’ın katılımıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Kastamonu Fatma Aliye Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda ’Kariyer, Sohbet ve Eğlence‘ konferansı düzenlendi. Vali Çakır’ın eşi Bahar Çakır ile katıldığı konferansta Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Serkan Fırat ve Fatma Aliye Hanım Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Mahi Yıldız da hazır bulundu.
‘Tek vaatleri kriz ve kaos’
AK Parti Merkez İlçe Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, haftasonu Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
KÜ öğrencileri ÜniAK FEST'e katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca Volkswagen Arena'da düzenlenen Üniversiteli AK Gençlik Festivali'nde (ÜniAK FEST), 81 ilden gelen gençlerle buluşarak önemli açıklamalarda bulundu.
‘72 projeye 395 milyon lira harcandı’
Kastamonu İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili, Vali Avni Çakır başkanlığında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Genel Meclisi salonundaki toplantıya, Vali Çakır’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, İGM Başkanı Güray Parçal ve İl Özel İdaresi şube müdürleri katıldı.
Kastamonu'yu gezmek artık çok kolay
Tarihi mekanları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Kastamonu, Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan dijital turizm rehberi ile dünyaya tanıtılacak.
600 metrelik uçurumdaki salıncak nefes kesecek
Pınarbaşı ilçesinde bulunan ve dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak kabul edilen Valla, üzerine 600 metre yükseklikte uçurum salıncağı kuruldu. Türkiye’de bir ilk olan salıncağın maceraperestlerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Yaban hayvanları için meyve çekirdeği ektiler
Kastamonu'da eğitim gören üniversite öğrencilerine, kentteki kanyonlar, göletler, vadiler, yaylalar ve şelaleler tanıtıldı. Öğrenciler, gezilerde yaban hayvanlarının aç kalmaması için 5 bin adet meyve çekirdeği ekti.
Kıbrıs gazilerine, KKTC Milli Mücadele Madalyası
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 5 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyası takdim edildi.
‘Tarhana Paneli…’
Merkezi İtalya’nın Torino kentinde bulunan Dünya Slow Food (yavaş gıda) Birliği’ne bağlı olarak 2020 yılında Kastamonu’da kurulan, “Slow Food Kastamonu Birliği”, kuruluşundan bu yana, hareketin felsefesine uygun olarak, “iyi, temiz ve adil gıda” yolunda pek çok etkinliğe imza attı. Bu etkinliklerin 2022 yılındaki son halkası olarak da tüm dünyada 10 Aralık’ta kutlanan “Terra Madre” (Toprak Ana) günü dolayısıyla, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi işbirliğiyle, “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana” başlığıyla bir panel düzenliyor.